Suluvann, Vestfold
21 . February 2016
To effektive småbarnspappaer slo sammen handling av ståbrett til barnevogn i vestfold via Finn.no, med en enkel overnatting under åpen himmel ved Suluvann i Vestfold. Ved avreise hadde vi sovepose og tursekk i bilen, men egentlig ingen plan for akkurat hvor vi skulle sove. En vennlig selger tipset oss om et lokalt vann som brukes mye til bading om sommeren, og vi tenkte som så at en natt ved en liten innsjø virket forlokkende! Vi satte kursen innover skogen og var ved godt mot før vi kom til en aldri så liten betalingsboks, dette var altså en avgiftsbelagt vei som to urbane karer uten kontanter men med en god dose samvittighet sleit med å passere helt uten videre. Vi snudde 180 grader og dro på leit etter en matbutikk eller bensinstasjon som var åpen, og etter en liten kjøretur sto to glade karer i kasse og kjøpte 2 colabokser, en pose våtservietter for babyer og skulle ta ut 50 kroner. Den artige skøyeren bak kassa slet med å bestemme seg for hvilken artig bemerkning denne rare handlekurven fortjente, men endte til slutt med et smil og et lite "Er du sikker?".
Etter en pliktskyldig stopp ved bommen, og en aldri så liten jakt på tørrgran i området, lå vi til slutt ved bålet og oppdaterte hverandre på livet. Livet til undertegnede var tilsynelatende dørgende kjedelig, for midt i en lengre utgreining ble jeg ikke møtt med et forståelsesfull "Ja, det høres spennende ut", men snarere et langtrukkent snork.
Vi ble vekket av en ivrig isfisker på morgenen som borret hull etter hull uten annet resultat enn å vekke to søvnige pappaer kl 11 på formiddagen. Solen skinte og en deilig frokost ble inntatt, mens en skeptisk hytteeier ankom hytta si og etter å ha luktet bålrøyk satte han sporenstreks i gang med å sjekke vedstabelen sin etter savnede kubber. Vi hadde skinnende ren samvittighet så på vei til bilen vurderte vi å stikke innom for å avkrefte hans verste antagelser, men to gneldrende elghunder fjernet vår motivasjon for et lite hyttebesøk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *